HomePod byl poprvé rozdělán před pár dny společností iFixit, díky tomu o pár dní později známe výrobní náklady tohoto produktu a ty vycházejí na 216$, tedy 4.333,- Kč. Vnitřní součástky, jako jsou mikrofony, výškové reproduktory, basový reproduktor a čipy pro správu napájení, stály Apple přibližně 58 dolarů, zatímco menší součásti, jako je systém osvětlení používaný pro Siri a další animace, činily 60 dolarů.



Čip Apple A8, který ovládá prostorové povědomí reproduktorů, funkce Siri, úpravy zvuku a další inteligentní funkce, stojí asi 25 dolarů. Externí tělo a další vnější komponenty připadají vycházejí na 25 dolarů, zatímco výroba, testování a balení stojí dalších 17,50 dolarů.

Výrobní náklady za součástky jsou 216$ a prodejní cena je 349$. Podle odhadů iPhone X prodávaný za 999$ je vyroben za 357$. iPhone 8 zase stojí 699$ a výroba 247$. HomePod má menší ziskovost než produkty od konkurentů, protože Google a Amazon Echo mají marže 66 a 56 procent. Oba tyto reproduktory používají levnější komponenty a nebyly vytvořeny za účelem kvalitního zvuku jako primárním zaměřením zařízení.

Zdroj: macrumors.com