Pouhé dva týdny od chvíle, kdy společnost YouTube aktualizovala aplikaci Apple TV s velkým redesignem a v podstatě přinesla aplikaci do souladu s YouTube v dalších produktech, jako jsou Android TV, Smart TV, PS4 a Xbox One.



Zatímco původní aplikace YouTube pro Apple TV nebyla nikdy příliš oblíbená, nová aktualizace byla přinesla i stížnosti některých uživatelů, kteří odkazovali na laggy, horší uživatelské rozhraní, nelogické změny na seznamu kanálů na kartě odběrů a další.

Tento týden společnost YouTube vydala verzi 1.01.04 aplikace pro zařízení Apple TV 4. a 5. generace a zabývá se některými obavami uživatelů. Hlavní aktualizace je karta „upravených“ odběrů, která spojuje dlouhý horizontální seznam přihlášených kanálů YouTube – což způsobilo, že trvá mnohem déle, než se dostanete do kanálů ve spodní části abecedního seznamu – a vrátí se zpět k rozvržení mřížky podobnému původní aplikace. YouTube uvedl, že se jedná o „snadnější výběr kanálů“.

Ačkoli to není uvedeno v popisku k aktualizaci, jeden uživatel na Redditu prozradil, že tam bylo také několik vylepšení kolem videa, takže uživatelé mohou „přejíždět znovu video s touchpadem místo pomalého posouvání“. Když to uděláte, náhledy miniatury videa vyskočí, aby vám pomohly představit si, kam je umistěná kulička ve videu, ale služba YouTube stále nepoužívá uživatelské rozhraní pro přehrávání v celém systému Apple a není k dispozici žádná podpora rychlého 10 sekund přeskočení dopředu a dozadu.

V opačném případě služba YouTube uvedla, že aktualizace opravila problém s vyhledávací klávesnicí, když lidé používali „vzdálené bezdrátové televizory a Siri“, a zahrnuje obvyklé opravy chyb a vylepšení stability.

Zdroj: macrumors.com