Apple vydal iOS 11.3 pro širokou veřejnost. Aktualizaci můžete stáhnout na iPhonu a iPadu prostřednictvím Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru. Jedná se o dvanáctou oficiální aktualizaci operačního systému iOS 11, která vyšla poprvé v září roku 2017. iOS 11.3 přichází více než měsíc po vydání iOS 11.2.6 , což je drobná aktualizace, která opravila chybu způsobující zhroucení k nesprávnému vykreslení postavy v indickém jazyce Telugu.



Podporovaná zařízení jsou iPhone 5s a novější, iPad mini 2 a novější, iPad Air a novější a 6. generaca iPodu touch.

iOS 11.3 je hlavní aktualizace, která zavádí dlouhý seznam nových funkcí, včetně několika, které Apple slibuje měsíce. Tato aktualizace představuje novou funkci „Battery Health„, která je navržena tak, aby poskytovala uživatelům iOSu více informací o jejich bateriích a je to funkce, kterou Apple přislíbila zavést jako následná reakce na funkce správy napájení přidané ke starším telefonům iPhone.

Battery Health nabízí podrobnosti o maximální kapacitě baterie a špičkové výkonnosti a u zařízení s degradovanou baterií poskytuje informace o tom, zda a kdy je zařízení snížen výkon. Poskytuje také způsob, jak zákazníkům, kteří mají zařízení se zhoršenou baterií.

Ve výchozím nastavení služba iOS 11.3 zakazuje správu výkonu v zařízení iPhone a tato funkce se znovu aktivuje až po neočekávaném vypnutí zařízení. Battery Health je určen pouze pro iPhone, ale na iPad.

iOS 11.3 zavádí ARKit 1.5, novou verzi ARKitu, která vývojářům umožní dělat ještě více aplikací s rozšířenou realitou. ARKit 1.5 přesněji mapuje nepravidelně tvarované povrchy, má rozpoznávání obrazů a objektů a umožňuje virtuálním objektům umístit na svislé plochy, jako jsou stěny.

K dispozici jsou čtyři nové tváře Animoji (drak, medvěd, lebka a lev) na iPhone X v iOS 11.3 a byly provedeny aktualizace některých stávajících standardních emoji, Emojipedia. Lev emoji, například, je trochu méně smutný, zatímco lebka emoji získala čelist.

Existuje také několik dalších menších funkcí, které stojí za zmínku i v systému iOS 11.3. Podpora rozšířené polohy pro mobilní zařízení (AML) nabízí přesnější umístění při tísňovém volání v podporované zemi, ověření softwaru pro HomeKit je do velké míry zahrnuto rozšířit počet zařízení, která mohou podporovat systém HomeKit, aby bylo jednodušší najít vhodné uživatele, které byste mohli sledovat.

V App Storu můžete konečně třídit recenze podle nejužitečnějších, nejpříznivějších, nejkritičtějších a nejaktuálnějších šikovných změn, abyste lépe našli informace o aplikaci, kterou hledáte, a na kartě Aktualizace jsou k dispozici další podrobnosti o velikost aktualizace aplikace. Těsně před vydáním Apple přidala do Apple Music novou sekci hudebních videí a vylepšily se i návrhy přátel v Apple Music, které usnadňují hledání lidí, kteří mají rádi to, co se vám líbí.

Byly vylepšeny bezpečnostní funkce v Safari, Handoff a Universal Clipboard, byly nové funkce pro usnadnění a opravy chyb pro klávesnice.