Apple dnes vydal watchOS 4.3, třetí hlavní aktualizaci operačního systému watchOS 4, který běží na Apple Watch. watchOS 4.3 přichází více než tři měsíce po vydání watchOS 4.2, posledním významném update, který přinesl Apple Pay Cash.



watchOS 4.3 lze stáhnout prostřednictvím aplikace Watch v iPhonu, tím že přejdete na stránku Obecné > Aktualizace softwaru. Chcete-li nainstalovat nový software, musí mít Apple Watch alespoň 50 procent baterie, zároveň musí být připojené k nabíječce a musí být v dosahu iPhone.

watchOS 4.3 zavádí podporu režimu Noční stolku, když jsou Apple Watch umístěny v orientaci na výšku, což bylo dříve k dispozici pouze tehdy, když byly hodinky umístěny na šířku.

Dnešní aktualizace také znovu zavádí mnohem požadovanou funkci, která umožňuje ovládat přehrávání hudby na iPhone pomocí aplikace Hudba v aplikaci Apple Watch.

V předchozích verzích watchOS, počínaje watchOS 4, byla aplikace Hudba použita pouze pro ovládání přehrávání hudby na hodinkách samotných. watchOS 4.3 vrátí funkci předhlížeče 4 a opět vám umožňuje zvolit hudbu přehrávanou na vašem iPhone z Apple Watch. S watchOS 4.3 můžete také ovládat přehrávání a hlasitost na HomePod pomocí nástroje Apple Watch.

Další nové funkce v watchOS 4.3 zahrnují novou nabíjecí animaci, když je Apple Watch umístěn na nabíječce a nová animace při načítání aplikace při otevírání aplikace. Také nyní uvidíte údaje o aktivitě na hodině Siri a komplikace těstoviny přesněji oznamuje životnost baterie.