V novém průzkumu společnosti SurveyMonkey, 11 procent respondentů uvedlo, že Apple má největší dopad na společnost. Apple skončil na třetím místě, zůstal ale pozadu za společností Google, který obržel 15 procent a Amazon, který skončil první s 20 procenty.



Respondenti průzkumu dostali možnost volby mezi řadou technologických společností v období od 8. do 9. dubna a hlasovalo celkem 2 772 lidí se sídlem ve Spojených státech. Na otázku, která společnost má nejvíce pozitivní dopad na společnost, 20% zvolilo žádná z výše uvedených. Navzdory probíhajícímu skandálu Cambridge Analytica 10 procent respondentů zvolilo Facebook. Společnost Microsoft zaokrouhlila top 5 se 7 procenty, následovala Tesla s 6 procenty, Uber s 3 procenty a Netflix se 2 procenty.

Průzkum se také zaměřil na generální ředitele firem a dotazoval se respondentů, kdo měl největší vliv na každodenní život lidí. Amazon se opět dostal na první místo, 22 procent uvedlo, že výkonný ředitel Jeff Bezos a jeho rozhodnutí mají na ně nějaký dopad každý den. Sundar Pichai z Google se ocitl na druhém místě s 18 procenty a Mark Zuckerberg z Facebooku byl na třetím se 17 procenty. Amazon byl za poslední roky konkurentem společnosti Apple v několika oblastech za jako jsou například asistenti AI a podpora inteligentního domácího příslušenství.

Zdroj: macrumors.com