Facebook pokračuje ve zvyšování zabezpečení po problému s Cambridge Analytica. Po nedávném vysvětlení toho, jak to bude dále v souladu s novými zákony o ochraně osobních údajů, nyní podniká kroky k zastavení zveřejňování příspěvků z aplikací do vašeho profilu.



Aplikace, které propagují příspěvky buď sami, nebo nějakou jinou formou mají stejnou viditelnost jako aktualizace stavu přidané uživateli služby Facebook. Nekteří uživatelé nastavili viditelnost pro aplikace pouze na sebe, a tak ušetřili své přátele od nevyžádaného spamu. Většina uživatelů ale aplikace povolila, aniž by si uvědomila, že to dělají. Blog vývojáře Facebooku říká, že žádné nové aplikace to nebudou moci již provést a stávající oprávnění budou zrušena v srpnu.

Povolení publish_actions bude zastaralé. Toto oprávnění umožnilo aplikacím přístup k publikování příspěvků na Facebooku jako přihlášený uživatel. Aplikace vytvořené od dnešního dne nebudou mít přístup k tomuto oprávnění. Aplikace vytvořené před dneškem, které byly dříve schváleny, aby mohly požádat o publikaci public_actions, mohou tak učinit až do 1. srpna 2018. Žádné další aplikace nebudou schváleny pro použití této funkce prostřednictvím kontroly aplikací.

Zdroj: 9to5mac.com