Apple diskutuje s tchajwanskou společností PlayNitride o spolupráci na displejích MicroLED, podle DigiTimes prostřednictvím Micro-LED-Info. Zatímco zpráva neposkytuje žádné další podrobnosti o potenciálním partnerství, společnost PlayNitride vyvinula vlastní MicroLED displeje s názvem PixeLED.



Ty mohou být zajímavé pro budoucí produkty Apple. Společnost Samsung se údajně zajímala o firmu již počátkem roku 2017, ale žádná dohoda se neuskutečnila. Zájem společnosti Apple o displeje MicroLED byl poprvé zaznamenán v roce 2015, kdy bylo zjištěno, že společnost otevřela tajné laboratoře v Taoyuan v Tchaj-wanu, aby prozkoumala technologii těchto displejů. Od té doby Apple údajně zmenšil svůj tým na Tchaj-wanu a přemístil jej blíže k hlavní centrále.

Minulý měsíc společnost Bloomberg News oznámila, že Apple má tajné zařízení v Santa Clara v Kalifornii poblíž města Cupertino, kde údajně navrhuje a vyrábí zkušební vzorky svých vlastních displejů MicroLED. Displeje jsou údajně vyráběny společností TSMC, která již vyrábí čipy série A pro iPhony. MicroLED je obecně považován za další krok společnosti Apple po OLED, který se v současné době používá v Apple Watch a iPhone X.

Displeje MicroLED mají mnoho stejných výhod jako LCD displeje, včetně vylepšené barevné přesnosti, vylepšeného kontrastního poměru, rychlejších časů odezvy a skutečných černých barvách, které mají osvětlené pixely, ale jsou ještě tenčí, mnohem jasnější a více energeticky efektivní. Apple by začal tyto displeje používat pravděpodobně nejprve v Apple Watch, potom v iPhone a iPad. Nedávná zpráva říká, že Apple může dokonce využít MicroLED pro své připravované brýle s rozšířenou realitou. Nicméně, přechod od LCD k OLED displejům je ještě v daleké budoucnosti.

Zdroj: macrumors.com