Každý rok nabízí společnost Apple bezplatná stipendia studentům a členům organizace STEM na každoroční vývojářskou konferenci. Apple přijímal stipendijní žádosti od 26. března do 1. dubna a od té doby společnost prochází podání a vybírá vítěze.



Od dnešního dne dostávají všichni žadatelé o stipendium, kteří byli vybráni e-maily od Apple. Společnost uděluje až 350 stipendií, z nichž všechny zahrnují bezplatnou vstupenku WWDC, bezplatné ubytování a členství vývojáře. Žadatelé o stipendium byli požádáni, aby vytvořili krátkou, tříminutovou interaktivní scénu v Swift Playgroundu. Společnost Apple posuzovala žádosti na základě technického úspěchu, kreativity nápadů a obsahu písemných odpovědí na doprovodnou žádost.

Všichni žadatelé měli být zapsáni na částečný úvazek nebo na plný úvazek v akreditovaném studijním oboru, nebo byli požádáni, aby byli členy organizace STEM. Společnost Apple v březnu uspořádala loterii pro vývojáře a oznámila vývojářům, kteří 23. března vyhráli vstupenku. Letošní konference se uskuteční v pondělí 4. června a bude trvat do pátku 8. června. Studenti a vývojáři, kteří se nezúčastnili akce, ji budou moci sledovat pomocí aplikace WWDC.

Zdroj: macrumors.com