Společnost Apple odložila výrobu svého nového modelu MacBook Air do druhé poloviny roku podle zdrojů dodavatelského řetězce (prostřednictvím společnosti DigiTimes). Očekávalo se, že nová verze nejlevnějšího MacBooku bude do druhého čtvrtletí zařazena do hromadné výroby.



Společnost ale údajně již informovala partnery dodavatelského řetězce o odložení, aniž by odhalila své odůvodnění. Někteří partneři spekulovali, že odložení může být způsobeno problémy s některými klíčovými součástmi, jako jsou procesory. Společnost DigiTimes jako první informovala o záměru společnosti Apple vydat nový 13palcový MacBook, který by měl být uskutečněn ve druhé polovině roku 2018 a který by sloužil jako náhrada za MacBook Air. O dva měsíce později analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo vydal výzkumnou zprávu, v níž tvrdí, že Apple má v roce 2018 v plánu vydat cenově dostupnější MacBook Air.

Kuo neposkytl žádné podrobnosti o tom, co očekávat v aktualizovaném MacBooku Air, ale společnost DigiTimes se domnívá, že Apple by mohl aktualizovat displej Retina, což vedlo ke spekulacím, zda bude počítač novým MacBookem Air nebo levnějším MacBookem. Původní plán druhého čtvrtletí představoval období duben – červen, což naznačuje, že nový model by mohl být oznámen v červnu na WWDC, ale zprávy o odložené výrobě činí tento návrh méně pravděpodobné. Současné modely MacBook Air neviděly žádné podstatné aktualizace za tři roky. Od té doby Apple ukončil 11-palcový model, zatímco jediná nedávná aktualizace 13-palcového modelu byla v červnu minulý týden na bázi volby základního procesoru.

Zdroj: macrumors.com