Společnost Apple oficiálně ukončil vývoj v řadě produktů AirPort, která zahrnuje AirPort Express ($ 99), AirPort Extreme ($ 199) a AirPort Time Capsule ($ 299). „Zrušíme produkty základnové stanice Apple AirPort, které budou k dispozici prostřednictvím Apple.com, Apple Storů a autorizovaných prodejců společnosti Apple (Apple Premium Reseller – iSTYLE, iSETOS, iWANT atd.), zatímco vyprodat vyrobené produkty bude ještě nějakou dobu trvat,“ řekl mluvčí Apple společnosti pro iMore.



Společnost Apple neaktualizovala produkty AirPort od roku 2012 (Express) a 2013 (Extreme and Time Capsule) a koncem roku 2016 společnost Bloomberg uvedla, že společnost Apple zastavila vývoj s inženýry AirPort, kteří byli přiděleni k jiným produktům.

Apple údajně začal ukončovat svůj produkt AirPort počátkem roku 2016 ve snaze „zvýšit“ své zaměření na „spotřební výrobky, které generují většinu svých příjmů“.

Po zprávách, že společnost Apple ukončila produkt AirPort, společnost začala prodávat routery třetích stran (leden roku 2018), kdy nabídla Wi-Fi systém od Linksys Velop Mesh.

Základnové stanice společnosti Apple AirPort poskytly jedinečné výhody, které nejsou k dispozici prostřednictvím možností třetích stran, jako je podpora k záloze Time Machine ve funkci Time Capsule a AirPlay pro AirPort Express.

Zatímco výroba AirPort je přerušena, společnost Apple bude poskytovat služby a náhradní díly pro stávající generační stanice AirPort Base na dalších pět let. iMore říká, že Apple také plánuje v příštích týdnech sdílet některé vědecké články, které pomohou zákazníkům, kteří odcházejí od z AirPort Express, Extreme a Time Capsule.

Společnost Apple plánuje pokračovat v prodeji tří produktů AirPort online a ve svých Apple Storech, dokud nebudou vyprodány dostupné zásoby. V tuto chvíli nebyl proveden žádné pokles cen.

Společnost Apple sdílí nový dokument o podpoře, který nabízí tipy pro volbu Wi-Fi routeru pro použití se zařízeními Apple. Společnost doporučuje router, který nabízí 802.11ac, podporu dvou pásem, osobní šifrování WPA2 a MIMO nebo MU-MIMO.

Zdroj: macrumors.com