Poslední roky Apple dost pocítil, že příjem z produktů nestačí a proto se musí generovat nový z menších, ale pravidelných měsíčních částek z předplatného různých služeb. První takovou službou bylo předplatné většího prostoru na iCloudu, pak následovala služba Apple Music. Nově se v příštím roce dočkáme možnosti předplatného pro tisk, zpravodajství a časopisy, jak uvedl Mark Gurman prostřednictvím agentury Bloomberg.



Digitální vycházení časopisů bude v aplikaci Texture, ta je součástí Apple News na iPhonech a iPadech. Apple to však oficiálně samozřejmě potvrdit nechtěl. Texture poskytuje neomezený přístup k více než 200 digitálním časopisům za 9,99 dolarů měsíčně. K dispozici jsou časopisy People, Vogue, Rolling Stone, National Geographic, GQ, Sports Illustrated, Wired, Maxim, Zdraví mužů, GQ, Bloomberg Businessweek, ESPN The Magazine a Weekly Entertainment.

Jsme odhodláni zajistit kvalitní žurnalistiku z důvěryhodných zdrojů a umožnit časopisům, aby produkovali krásně navržené a zajímavé příběhy pro uživatele,“ řekl vedoucí společnosti Apple Eddy Cue, o službě Texture.

Služba by byla v podstatě podobná službě Apple Music, která poskytuje neomezené streamování více než 45 milionů skladeb za 9,99 dolarů za měsíc, ale za v tomto případě by se jednalo o zprávy a časopisy. Výnosy by pomohly podpořit rozšiřující se divizi služeb Applu, včetně App Store a iCloudu.

Apple News je v současné době k dispozici ve Spojených státech, Austrálii a ve Velké Británii na systémech iOS 9 a novější.

Zdroj: macrumors.com