Vozidla vybavené zařízeními LiDAR nyní prozkoumaly nejméně 41 států v USA, přičemž nedávno prozkoumané oblasti zahrnují Maine a Iowa, protože Apple stále sbírá data v celé zemi.



Vozidla se nejprve dostala do ulic ve velkých amerických městech, jako je New York v roce 2015, a od té doby cestují do Chorvatska, Francie, Irska, Itálie, Portugalska, Slovinska, Španělska, Švédska a Spojeného království. Společnost Apple periodicky aktualizuje seznam míst, kde vozidla budou shromažďovat data na svých webových stránkách. Stránka Apple uvádí, že před publikováním bude rozmazávat tváře a poznávací značky na shromážděných obrázcích, což naznačuje, že společnost pracuje na funkci pro aplikaci Mapy, podobné Street View společnosti Google.

V roce 2015 oznámil Mark Gurman, že Apple plánuje spustit funkci 3D Street View. Dále uvedl, že tato data pomohou společnosti Apple se posunout do interní mapové databáze, což sníží její spoléhání na zdroje třetích stran, jako je TomTom. Společnost Google zahájila funkci Street View již v roce 2007, takže pokud Apple skutečně pracuje na své vlastní konkurenční funkci, pravděpodobně bude odlišná. Když tyto vozy vyrazily do ulic, spekulovalo se, že by mohly být základem pro Apple Car. Je příliš brzy říci, kdy Apple plně využije získaných dat, ale díky tomu, že má nyní zmapováno nejméně 80 procent Spojených států, je dost možné že to bude již brzy.

Zdroj: macrumors.com