Zahraniční weby už zaznamenávají v analytických výsledcích přístupy ze systémů iOS 12 a macOS 10.14. Tyto systémy Apple zatím oficiálně ještě nepředstavil, odhalení se totiž připravuje na WWDC18, tedy 4.6.2018. Významný nárůst přístupů zejména z internetového prohlížeče Safari zaznamenaly weby od druhé poloviny tohoto týdne.



Tato situace se každý rok opakuje. Letos se očekává iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 a tvOS 12. Mnohem složitější je najít přístup na webové stránky přes watchOS a tvOS.

iOS 12 a macOS 10.14 se v odráží v souladu každoroční analýzy. Využití iOS 12 je převážně z rozlišení obrazovky iPhone X s rozlišením 5,8 palce, následované rozlišením iPad. Tato zařízení jsou většinou umístěny v Cupertinu, San Franciscu a Bay Area.

Také jsme slyšeli od několika vývojářů nejlepších aplikací, že už viděli iOS 12 v zařízeních. Společnost Apple samozřejmě musí testovat kompatibilitu aplikací a webových stránek s novým firmwarem. Apple někdy obsáhne speciální kódové cesty v aplikacích UIKit a AppKit, aby se zabránilo nehodám v nejpopulárnějších aplikacích z App Storu, dokud vývojáři nemají šanci aktualizovat kód aplikace.

První beta verze výjde pro registrované vývojáře po WWDC keynote a rozhodně opět zvěřejníme návod s tím, jak nainstalovat iOS 12 i na vaše zařízení, ještě před oficiálním spuštěním pro veřejnost.

Zdroj: 9to5mac.com