Společnost Apple dnes vydala bezplatnou aktualizaci svého softwaru pro editaci videa iMovie. Ten tedy vstoupil do verze 10.1.9. Je to první aktualizace aplikace od chvíle, kdy byla vydána MacOS High Sierra.



Aktualizace iMovie 10.1.9 přidává podporu pro iPhone X a pro další rozlišení iPadu ve vztahu k Náhledu aplikací, což je funkce pro vytváření krátkých videí. Aktualizace také zahrnuje řadu oprav chyb a vylepšení stability. Aktualizace vyřeší problém, který mohl zabránit přihlašování do Facebooku. Dále vyřeší problém, ve kterém se videoklipy HEVC a obrázky HEIF mohly objevit v prohlížeči, problém, ve kterém byl datum importu použit jako datum záznamu při importu z určitých karet SD nebo AVCHD kamer.

Aktualizace řeší problém s přehráváním se soubory Sound Designer 2. Také byl vyřešen problém, který mohl vést k pomalejšímu importu médií z karet SD na iMac Pro a byla zlepšena stabilita při práci s Camtwist Studio. iMovie a aktualizace 10.1.9 je k dispozici zdarma v Mac App Store. iMovie pro iOS ještě stále nebyl optimalizován pro displej iPhone X.

Zdroj: macrumors.com