Apple dnes vydal druhou beta verzi aktualizace macOS High Sierra 10.13.5, iOS 11.4 a tvOS 11.4. Nová verze macOS High Sierra 10.13.5 beta lze stáhnout pomocí vývojářského centra nebo mechanismu aktualizace softwaru v Mac App Store s nainstalovaným správným profilem.



macOS High Sierra 10.13.5 zavádí podporu pro zprávy na iCloud, což je funkce, která byla předtím obsažena v beta verzích macOS High Sierra 10.13.4, před vydáním byla ale stažena. Aktualizace také pravděpodobně zahrnuje opravy chyb a vylepšení výkonu pro problémy, které nebyly řešeny v macOS High Sierra 10.13.4, ale Apple neposkytuje podrobné poznámky k vydání aktualizací macOS High Sierra.

iOS 11.4 beta je podobný jako iOS 11.3 beta, protože několik klíčových funkcí, které byly odstraněny z verze iOS 11.3 před vydáním, byly znovu zavedeny do iOS 11.4. Aktualizace zahrnuje podporu funkcí AirPlay 2, která vám umožní přehrávat stejnou skladbu na více zařízeních a přidávat Apple TV a reproduktory připojené k AirPort Express do aplikace Domácnost. iOS 11.4 také znovu zavádí zprávy na iCloud.

S touto funkcí jsou vaše zprávy uloženy v iCloud místo na každém jednotlivém zařízení, což umožňuje lepší synchronizaci. V současné době jsou příchozí zprávy iMessage odesílány na všechna zařízení, ve kterých jste přihlášeni k vašemu Apple ID, ale neexistuje žádná skutečná synchronizace mezi různými zařízeními. Nejnovější beta verze uvádí novou (PRODUCT)RED tapetu na iPhone 8 a 8 Plus a odstraňuje zmínky o stereofonním zvuku v HomePodu, které byly přítomny v první beta verzi.

tvOS 11.4 také opětovně přináší funkce AirPlay 2, které byly zahrnuty do tvOS 11.3 beta, ale byly před vydáním staženy z aktualizace. AirPlay 2 je navržen tak, aby vám umožnil přehrávat stejný zvukový obsah na více zařízeních v celém domě. V prvních dvou tvOS 11.4 beta verzích, které byly poskytnuty vývojářům, nebyly objeveny žádné další významné změny.

Zdroj: macrumors.com