Apple zdarma opraví vybrané modely Apple Watch Series 2, které nelze zapnout nebo mají nafouklou baterii. „Apple zjistil, že za určitých podmínek se některé zařízení Apple Watch Series 2 nadají zapnout nebo mohou mít nafouklou baterii“.



Toto sdělení napsal Apple v interním dokumentu distribuovaném v pátek v Apple Store a autorizovaných poskytovatelích služeb Apple. „Apple provede opravu bezplatně oprávněnému zařízení,“ uvádí dokument s číslem SN4534 na interním portálu GSX společnosti Apple. Nafouklá baterie může zabránit tomu, aby se Apple Watch rozsvítil nebo může způsobit otevření displeje.

Fotografie problému byly v posledních měsících sdíleny zákazníky ve fórech podpory a na webu MacRumors, ale většina problémů jsou u modelů první generace vydaných v roce 2015. Toto pokrytí je omezeno na modely Apple Watch Series 2 42mm, včetně Sport, Hermès a Nike +,až do servisní prohlídky, podle doprovodného dokumentu označeného jako OP1977.

Stav záruky Apple Watch neovlivňuje pokrytí, uvádí se v dokumentu. Tato nová zásada se nevztahuje na původní modely Apple Watch, Series 1 a Series 3 ani na libovolný 38mm model. Zákazníci mohou navštívit stránku podpory Apple, zvolit Apple Watch → Baterie, napájení a nabíjení → Naplánovat schůzku v Apple Store nebo v autorizovaném servisu Apple. K dispozici jsou také možnosti kontaktovat poradce společnosti Apple telefonicky nebo pomocí online chatu. Výměna baterií bude provedena v servisním středisku Apple.

Zdroj: macrumors.com