Společnost Intel v úterý představila své nejnovější notebookové procesory založené na platformě Coffee Lake, nejvýrazněji přinášející vysoce výkonnou řadu Core i9 pro notebooky poprvé ve stejném tepelném profilu, který se může přizpůsobit stávajícímu 15″ designu MacBooku Pro, ale nové čipy stále nepodporují LPDDR4 RAM.



Core i9-8950HK je šestijádrový čip s rychlostí 2,9GHz a Turbo Boost dokáže na jednom jádru zvýšit až 5,6GHz. Pro srovnání aktuální MacBook Pro dosahuje maximálně 4,1GHz. Nový čip má však stejnou 45-wattovou tepelnou konstrukční sílu jako čtyřjádrový, 2,8GHz Core i7 v 15″ MacBooku Pro.

Apple by teoreticky mohlo přijmout čip jako možnost přizpůsobení pro zákazníky MacBooků Pro, kteří používají velmi náročné aplikace, jako je Final Cut Pro X, představený v prosinci 2017 společnost Apple s aktualizací video editační sadou s podporou 8K videí a rozšířením 360° videí pro VR na pohyb a kompresi.

Nový čip je zaměřen na hry a tvorbu obsahu, které zahrnují podstatně rychlejší 4K úpravu videa. Nový čip podporuje 32 GB mobilní paměti RAM.

Zdroj: appleinsider.com, 9to5mac.com