V tomto týdnu vyplynula na povrch zpráva o nově podané žádosti společností Snap Inc o registraci produktu státnímu FCC v USA. V poznámce k produktu nalezneme informaci „nositelná videokamera“. Všechno tak ukazuje jen na jedno. Druhá generace brýlí Spectacles je na cestě. A dočkat bychom se jí měli již skutečně brzy.



Jednou z hlavních změn by měla být podpora Wifi standardu 802.11ac. To brýlím umožní rychlejší přenos dat v 5GHz pásmu. Mělo by to tak pomoci odstranit problémy s pomalým přenosem dat, kterými trpěla první generace. Druhý generace by taktéž měla podporovat Bluetooth 4.2 (Bluetooth Low Energy).

V dokumentu FCC nalezneme taktéž (pravděpodobně zadní) štítek, který se bude nacházet na krabičce brýlí Spectacles. Dozvíme se z něj zajímavé věci. Kromě toho, že budou brýle disponovat certifikací Made For iPhone se taktéž dozvíme obsah balení. Zde se však žádná změna od předchozí generace konat nebude. Balení bude obsahovat brýle Spectacles, nabíjecí pouzdro a kabel.

Spekuluje se taktéž o změně designu obrouček a ve hře je také voděodolnost. Stejně tak je možné, že se dočkáme nových barevných provedení. Některé zdroje už dokonce mluví o třetí generaci. Ta by měla dorazit někdy v průběhu příštího roku a nabídnout nový design, vestavěnou GPS, dvě kamery s lepší technologií a kvalitou, atd…

I přes to, že Snap své nové brýle již registroval, stále je nejasné kdy budou vydány.