Google údajně pracuje na novém vzhledu Gmailu pro web. Společnost The Verge získala dnes několik fotek, které ukazují, jak bude vypadat. Nový vzhled Gmailu je v současné době testován v rámci společnosti Google a s důvěryhodnými partnery.



Podle nových obrázků bude Gmail pro web aktualizován tak, aby byl v souladu s mobilními aplikacemi Gmailu. Jedním z hlavních rozdílů je nový postranní panel, který nabízí několik možností přizpůsobení. Uživatelé si mohou v bočním okně zvolit přidání například kalendáře, úkolů nebo ho mohou úplně sbalit a soustředit se pouze na doručenou poštu. Spolu s designem a postranním panelem společnost The Verge poznamenala, že Google přidá tři nová zobrazení, ze kterých si uživatelé mohou vybrat.

Výchozí zobrazení, které zdůrazňuje přílohy, jako jsou dokumenty a fotografie, Komfortní, které nezdůrazňuje přílohy, a kompaktní, které zvyšuje množství zpráv, které se zobrazují na jedné stránce. Kompaktní zobrazení je přitom nejvíce podobné stávajícímu rozvržení Gmailu, což umožňuje uživatelům zachovat si podobné uspořádání jako je nyní. Na web bude přidána i funkce Inteligentní odpovědi. Ta uživatelům poskytne jednoduché odpovědi a rychlou reakci na e-maily.

Zdroj: macrumors.com