O chytrých hodinkách Versa od společnosti Fitbit se dlouho dobu mluvilo jako o přímém konkurentovi dnes nejprodávanějších chytrých hodinek – Apple Watch. Z dílny Fitbitu se tak jedná o skutečně zatím nejlepší představený model. Jak si ale vedou v pomyslném souboji?



Společnost Fitbit své první chytré hodinky uvedla již na konci minulého roku. Tehdy se však jednalo o profesionálnější zařízení a to se odrazilo také na ceně. Společnost se tak rozhodla jít tentokrát jinou cestou. Hned v úvodu jsme zmínili, že největším lákadlem nových hodinek Versa je cena. Hodinky byly představeny původně v březnu tohoto roku, nicméně už jsou k dostání dokonce i v Česku a jejich cenovka se zastavila na příjemných 5149 Kč (nejčastější cena podle portálu Heureka.cz). I letos Fitbit vsadil na čtvercový displej a stejně jednoduchý systém výměny řemínků. Ten je ale podle předběžných testů stále mnohem složitější, než ten u Apple Watch.

A co všechno nové Fitbit Versa umí? Hodně věcí. Hodinky si poradí s nepřetržitým monitorováním srdečního tepu, analýzou spánku, možností rychlé odpovědi pro uživatele operačního systému Android a do hodinek lze synchronizovat také hudba. Nechybí ani tréninková aplikace. I Fitbit bude ke svým novým chytrým hodinkám nabízet celou řadu řemínků v různých barvých a provedeních. Jaké jsou však hodinky ve skutečnosti nám ukáží jen měsíce testování.