iPhone X si obhájil 35% v celosvětových tržbách z prodeje mobilních telefonů ve čtvrtém čtvrtletí roku 2017. Informoval o tom dnes ráno server Counterpoint Research. iPhone tak vygeneroval 5x větší zisky, než 600 Android telefonů dohromady. Asi se tedy o tak velké selhání jednat nebude.



Za povšimnutí si stojí zejména fakt, že iPhone X byl narozdíl od ostatních telefonů v žebříčku dostupný pouze poslední dva měsíce roku, tedy pouze 2/3 měsíců, kdy se tento graf počítal. Ostatní iPhony se poté v žebříčku umístily také velmi vysoko. Hned za vlajkovou lodí Applu se totiž postavil iPhone 8 s 19,1% a následně i model Plus s 15,2%. Následovala „sedmičková“ generace iPhonů a na 6. místě se potom objevil model Galaxy Note 8 od konkurenčního Samsungu. Zajímavé je, že se v žebříčku objevil iPhone 6 výše, než novější iPhone 6S. Na celý graf se samozřejmě můžete podívat níže.

Applu se tak podařilo do počtu prodejů vzrůst meziročně o 1%. Samotný Apple však údaje o prodejích jednotlivých zařízení nezveřejňuje, proto není zcela jasné, jaký zdroj server stojící za tímto grafem použil. Apple však každopádně v posledních čtvrtletí loňského roku překonal svůj poslední rekord. Společnosti se totiž podařilo prodat celkem 46,7 milionů iPhonů a vygenerovat tak čistý zisk 10,7 mld. dolarů.

Zdroj: macrumors.com / counterpointresearch.com