Muži, kteří pracují pro Apple ve Spojeném království, vydělávají v průměru o pět procent více než ženy, podle zprávy britského Gender Pay Gap, který dnes vydala společnost Apple [PDF].



Podle firmy Apple je průměrný rozdíl odměn způsoben tím, že více mužů má vyšší postavení ve společnosti. Společnost Apple má ve Velké Británii více než 6 000 zaměstnanců. Apple pevně věří, že stejná práce si zaslouží stejnou odměnu pro všechny. „Každý rok zkoumáme odměny, které zaměstnanci dostávají, a případně je upravujeme, abychom zajistili, že budeme udržovat platový kapitál. A dosáhli jsme toho v každé zemi – ženy v naší společnosti získávají stejnou odměnu jako muži, když se podíváte na podobné role, trhy a výkon.“

Apple říká, že 30 procent jejích britských zaměstnanců jsou ženy a 36 procent nových zaměstnanců v loňském roce byly ženy. 40 procent firemních vedoucích do 30 let jsou také ženy. 92 procent mužů obdrželo bonus včetně kapitálu, zatímco 88 procent žen obdrželo stejný bonus. Společnost Apple zveřejnila tyto informace kvůli novému zákonu Spojeného království, který požaduje, aby společnosti s více než 250 zaměstnanci publikovaly průměrnou celkovou odměnu pro muže ve srovnání s odměnou pro ženy.

Zdroj: macrumors.com