Babylon Health je soukromá společnost nabízející soukromé online konzultace mezi lékaři. Tyto video-konzultace jsou známe už nějakou dobu, ale až nedávno bylo v britské Národní zdravotnické službě (NHS) spuštěno testování.



Služby:

  • Jednorázová konzultace – 25 liber (35 dolarů)
  • Předplatné na měsíc s neomezenými konzultacemi – 5 liber (7 dolarů) měsíčně
  • Roční předplatné s neomezenými konzultacemi – 50 liber (70 dolarů) ročně

Každá konzultace trvá 10 minut. Na výběr je audio nebo video. NHS usoudila, že tyto náklady jsou natolik levné, že se vyplatí online konzultace více než konvenční schůzky. Proto je v Londýně testovaná služba pro kohokoli zdarma.

Stačí si do iPhonu nebo zařízení s Androidem stáhnout aplikaci, zaregistrovat se a snadno si domluvit nebo uspořádat schůzky. K tomu slouží tlačítko Nový termín a volba data a času.

Obrovskou výhodou je možnost přehrávání záznamu. Pokud tak člověk zapomene, co mu lékař sdělil, může si to kdykoli připomenout. Možný je také okamžitý přístup k poznámkám, které si lékař udělal.

Vyplatí se to, protože za konzultacemi se svým lékařem lidé musejí cestovat často hodinu a více. Musejí vynechat práci, ale s touto metodou se mohou spojit se svým lékařem odkudkoli.

Zdroj: 9to5mac.com