Potřebovali jste někdy zaznamenat hovor na vašem iPhone? Zatímco neexistuje žádný přímý vestavěný způsob v iOS, existují některé snadno použitelné možnosti softwaru a hardwaru.



Jak nahrávat hovory přes iPhone

Možnosti softwaru
TapeACall je nejoblíbenější aplikace pro iOS, která nabízí nahrávání hovorů. Lite verze má 4.5/5 hvězdiček na více než 4.000 recenzí, zatímco verze Pro má 4.6/5 hvězdiček na více než 8000 recenzí. Tato aplikace má jednoduché rozhraní a funkce, jako je například schopnost zaznamenávat příchozí a odchozí hovory, snadné exportní možnosti pro sdílení prostřednictvím SMS, Dropbox, Evernote a další. TapeACall Pro je k dispozici za 279 Kč, s dalšími nákupy v aplikaci, díky kterým můžete odemknout další funkce. Existují i další softwarové možnosti jako Call Recorder Unlimited a Call Recorder Lite, ale nabízejí poněkud méně, než TapeACall. Další možnost je dát vaše hovory na hlasitý odposlech a zaznamenávat je pomocí jiného zařízení, jako je Mac nebo iPad. To může být užitečné, pokud nepotřebujete nahrávat hovory často.

Možnosti hardwaru
Namísto výběru softwarového řešení, kde pravděpodobně budete muset platit měsíční poplatek, existuje několik možností hardwaru, které mohou nabízet funkci nahrávání za jednorázovou cenu.

Prvním řešením je Lightning connected recorder od společnosti Photofast. Zatímco je to jedno z dražších hardwarových řešení na trhu, stojí 115 dolarů, zdá se, že jediné svého druhu. Cenově dostupnějším a starším řešením jsou sluchátka pro nahrávání telefonních hovorů Koolertron za 33 dolarů. Nabízejí až 16 hodin nahrávání s vestavěným úložištěm o kapacitě 512 MB.

Konečně, Recorder Gear nabízí zařízení za 109 dolarů. Pracuje s jakýmkoli telefonem, je dodáván s kapacitou 4 GB a 12 hodinovou výdrží baterie. Pokud chcete zaznamenat hovory jednorázově, může být dobré vyzkoušet softwarový program. Pokud však potřebujete zaznamenávat hovory pravidelně, investování do předplatného softwaru nebo do jedné z hardwarových možností uvedených výše určitě stojí za zvážení.

Zdroj: 9to5mac.com