iOS 11 obsahuje elegantní vestavěnou funkci slovníku, která vám umožní rychle přeložit slova na vašem iPhone nebo iPadu, i když není k dispozici připojení k internetu. Je to užitečné řešení, pokud někdo v rozhovoru použije nějaké cizí slovo, nebo narazíte na výraz v knize nebo na webu, kterému zcela nerozumíte.



Existuje několik způsobů přístupu do slovníku, které jsme popsali níže. Mějte je na paměti a již nebudete muset příště listovat slovníkem, aplikaci slovníku třetích stran nebo překladačem online.

Jak vyvolat překladač v systému iOS 11

  • Na zařízení se systémem iOS přejetím doprava na uzamčené obrazovce nebo na ploše obrazovky vyvolejte zobrazení Dnes. Případně přejeďte prstem dolů na hlavní obrazovce a vyvolejte vyhledávací pole.
  • Klepněte na pole hledání, pokud ještě není aktivní, a začněte psát slovo, které chcete definovat. (Můžete také klepnout na ikonu mikrofonu a říct slovo – pokud víte, jak ho vyslovit.)
  • Přečtěte si náhled definice slova, který se zobrazí ve výsledcích vyhledávání, nebo klepnutím na něj zobrazte rozšířenou definici.

Jak přeložit slovo v rámci aplikace v systému iOS 11

Pokud narazíte na slovo, které neznáte v dokumentu nebo e-mailu nebo dokonce při procházení webu, použijte následující metodu k vyhledání jeho definice.

  • Klepněte a zvýrazněte jej.
  • Klepněte na položku Vyhledat v rozbalovací nabídce.
  • Přečtěte si náhled definice slova, které se objeví ve výsledcích vyhledávání, nebo klepnutím na něj zobrazte rozšířenou definici.

Pokud ve výsledcích vyhledávání nevidíte žádný překlad slov, je pravděpodobné, že na vašem zařízení se systémem iOS nemáte nainstalovány žádné slovníky. Pokud tomu tak je, přejděte dolů na dolní okraj obrazovky výsledků a klepněte na Spravovat slovníky. Zobrazí se vám seznam slovníků, které máte k dispozici. Jednoduše klepněte na ty, které chcete stáhnout a budou automaticky nainstalovány v zařízení.

Při příštím hledání slova získáte jednotlivé definice z každého nainstalovaného slovníku. Všimněte si, že slovníky můžete kdykoli přidávat a odstraňovat tak, že je zaškrtnete / zrušíte v Nastavení -> Obecné -> Slovník.

Zdroj: macrumors.com