Apple Music a iCloud Music Library občas reagují zpomaleně při synchronizaci hudby mezi zařízeními, jako je Mac a iPhone, a to od vydání iOS 11.3. Na fórech MacRumors a v komunitách podpory společnosti Apple se uživatelé zmínili o tom, že když přidávají novou hudbu na svůj Mac nebo iPad, na jejich iPhonu se neobjeví.



Někteří uživatelé uvedli, že přepínání iCloud Music Library vypíná synchronizaci a vynutí obnovení alb v iPhone, ale může způsobit další problémy, jako je smazaná hudba a odstranění některých stažených písní. Naštěstí jeden uživatel na webu podpory společnosti Apple sdílí užitečnou dočasnou opravu problému. Chcete-li ručně aktualizovat hudební knihovnu v iPhone, jednoduše vytvořte nový prázdný seznam skladeb, přejděte na kartu Knihovna v aplikaci Hudba, klepněte na položku Seznamy skladeb, klepněte na Nový seznam skladeb a dále pak na Hotovo.

Po dokončení aktualizace přeskočte do dolní části stránky Playlisty a odstraňte prázdný seznam skladeb. Všimněte si, že se také aktualizují skladby přidané a odebrané v seznamu skladeb. Neexistuje zatím žádná trvalá oprava. Uživatelé počítačů Mac mají také další snadné řešení pro obnovení knihovny: jednoduše ohodnoťte písničku jako že se vám líbí. Poté by se karta Poslední přidané v iTunes měla aktualizovat přidáním nebo odebráním obsahu, který jste vytvořili na jakémkoliv jiném zařízení připojeném ke stejnému účtu iCloud.

Zdroj: macrumors.com