Během posledních několika let zavedl Apple limit pro velikost stahovaných aplikací přes mobilní sítě. Pokud je aplikace větší než 100 MB, musíte počkat, dokud nebude iPhone nebo iPad připojen k síti Wi-Fi.



S vydáním iOS 11 se Apple rozhodl, že tento limit zvýší. Namísto 100MB je nyní velikost aplikace zvýšena na 150MB. Existují ovšem ti z nás, kteří pravidelně nemají přístup k síti Wi-Fi. Naštěstí existuje šikovné řešení, které vám umožní obejít toto omezení. Předtím, než začnete, se ujistěte, že aplikace je připravená ke stažení. To znamená, že budete muset přejít do App Store a najít aplikaci, kterou chcete stáhnout. Odtud klepněte na Instalovat a potvrďte pomocí Face ID nebo hesla.

Zobrazí se oznámení, ve kterém je uvedeno, že tato položka je vyšší než 150 MB a že se nemusí stáhnout dokud se nepřipojíte k síti Wi-Fi. Jednoduše klepněte na tlačítko OK a poté na hlavní obrazovku. Obvykle se při pokusu o stažení aplikace přes 150 MB zobrazí ikona na domovské obrazovce, dokud se nepřipojíte k síti Wi-Fi. Jakmile se objeví, budete připraveni a můžete postupovat podle následujících kroků:

  • Otevřete aplikaci Nastavení v zařízení iPhone nebo iPad.
  • Přejděte na možnost Obecné > Datum a čas.
  • Přepněte možnost Nastavit automaticky na hodnotu Vypnuto.
  • Klepněte na Datum.
  • Přesuňte datum o 2-3 dny dopředu.
  • Klepnutím na tlačítko Obecné se vrátíte zpět.

Poté, co jste upravili datum, možná budete muset ještě chvíli počkat. Pokud se však vrátíte na domovskou obrazovku a počkáte, uvidíte panel s průběhem, který se objeví uvnitř ikony aplikace. Odtud se aplikace stáhne normálně. Jelikož budete stahovat přes mobilní data, může průběh nějakou chvíli trvat. To znamená, že aplikace, jako je například Fortnite nebo PUBG, bude trvat dlouho, než se stáhne. Ale jiná, jako je například Facebook by se měla stáhnout rychle. To, že je to možné je způsobeno chybou, kterou Apple pravděpodobně opraví v budoucí verzi systému iOS, takže není jasné, jak dlouho to bude trvat.

Jakmile je aplikace stažena, ujistěte se, že váš čas a datum fungují správně. Zde jsou kroky, které je třeba provést, abyste nastavili čas a datum na normální hodnotu:

  • Otevřete Nastavení.
  • Přejděte na možnost Obecné > Datum a čas.
  • Přepněte možnost Nastavit automaticky na Zapnuto.

Zdroj: idownloadblog.com