Většina majitelů Apple Watch neví, jak svůj přístroj zálohovat. Apple zároveň neposkytuje informace o tom, jak se tento proces dělá. Může se vám to hodit v případě, že plánujete upgradovat svůj iPhone.



  1. Pro zálohování mějte Apple Watch na své ruce v dosahu bluetooth vašeho iPhonu. Na něm po té zvolíte aplikaci Hodinky – Obecné – Obnovit – Vymazat obsah a nastavení služby Apple Watch.
  2. Možná bude třeba zadat heslo Apple ID, abyste zakázali najít službě vaše Apple Watch. Pokud máte hodinky Apple Series 3 s LTE, budete se muset rozhodnout, zda si ponecháte nebo odstraníte mobilní plán.
  3. Dále budete muset počkat na odpojení Apple Watch od iPhonu. Pak se ukáže uvítací obrazovka Apple Watch.
  4. Jak mile se tak stane, máte zálohováno. Pro ověření zadejte: Nastavení – Obecné – Ukládání iPhone – Sledování. V části Dokumenty a data byste měli vidět název vašeho Apple Watch spolu s datem zálohování.
  5. Pokud budete chtít vymazat či aktualizovat iPhone, je velmi důležité provést jeho zálohování přes iCloud. Klepněte na Nastavení – ID karta Apple – iCloud – iCloud zálohování – Zálohovat hned. Pokud aktualizujete iPhone, přijdete o Apple Watch.

I když se jedná o otravný proces, je to jediný způsob zálohy dat u Apple Watch.

Zdroj: 9to5mac.com