Video sdílené na webových stránkách čínské sociální sítě Sina Weibo tento týden pravděpodobně odhalilo iPhone SE 2. generace. Krátký klip, který je znovu na YouTube, ukazuje, že iPhone SE není celý ze skla, změna designu, která by umožnila podporu bezdrátového Qi nabíjení. Zadní kryt na současném iPhonu SE je z velké části hliníku, s malými skleněnými panely v horní a spodní části.



V opačném případě přístroj vypadá prakticky shodně jako současný iPhone SE a zachovává design typu iPhone 5s se čtyřpalcovým displejem vloženým mezi horní a dolní rámečkové pouzdro s Touch ID, sluchátkovým 3,5mm výstupem na jack a předním fotoaparátem.

Odstranění 3,5mm jacku na sluchátka by mohlo vést iPhone k lepší odolnosti proti vodě. Dalším nepatrným rozdílem na zařízení ve videu je neexistence všech regulačních štítků a textu na zadním krytu, kromě jediného slova a to označení „iPhone“ v souladu s typy iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X.

Pravost videa zatím nemůže nikdo potvrdit a jednou z možností je i vytvořený model na základě informací od dodavatelských řetězců.

Japonský blog Mac Otakara, stejně jako DigiTimes se zmiňují o představení iPhonu SE 2 v květnu nebo červnu na WWDC18, tedy 4.6.2018. Nový model má mít čip Apple A10 Fusion, ten je až o 40 procent rychlejší než Apple A9 v současném modelu iPhone SE.

Ming-Chi Kuo dokonce řekl, že iPhone SE s Face ID je dost nepravděpodobný, protože by už nesplňoval velkou přidanou hodnotu typu SE a tou je jeho nízká cena.

Zdroj: macrumors.com