Schopnost poklepat na horní část obrazovky, abyste se mohli dostat z využívané aplikace na iOS je skutečně užitečnou věcí. Je to systémová funkce pracující na webových stránkách či sociálních médiích.



Problém je ale v tom, že je až příliš snadné tak učinit náhodou. Stačí, když změníte držení vašeho iPadu, nebo jej prostě položíte a vezmete opětovně do ruky. Aplikace jako je Safari vás proti tomu ochrání. První klepnutí vás totiž nasměruje na adresou URL, až druhé vás přesměruje do vrchní části obrazovky.

Většina aplikací je však náchylnějších. Stačí špatný pohyb a jste pryč z aplikace v horní části obrazovky. Vhodným příkladem ke správnému fungování by mohl posloužit Tweetbot pro systém iOS. Jedno klepnutí znamená přeskočení na začátek zdroje, klepnete znovu a vrátíte se na místo vašeho původního nacházení.

Možná by to tuto funkci chtělo více rozšířit pro iOS. Kdykoli byste  nechtěně klepli a byli odkázání mimo aplikaci na horní stránku obrazovky, druhým klepnutím byste se vrátili zpět. Chtěli byste to zavést také?

Zdroj: 9to5mac.com