Facebook zveřejnil své standardy pro veřejnost. Jedná se o pravidla, která uživatelé musí dodržovat, pokud nechtějí být zakázáni. Společnost Facebook také diskutuje o žádostech, kterých si bude ctít, pokud uživatelé nechtějí své účty nebo nechtějí odstranit konkrétní účty, které nevlastní (např. zesnulých blízkých rodinných příslušníků.)



Facebook zakazuje všechny hrozby a výzvy k násilí a říká, že pracuje se svým týmem, aby zjistil rozdíl mezi „příležitostnými prohlášeními“ a „obsahem, který představuje věrohodnou hrozbu pro veřejnou nebo osobní bezpečnost“.

Na Facebooku nepovolujeme nenávistné slovní projevy, protože vytváří prostředí zastrašování a vyloučení a v jistých případech mohou podpořit i násilí spáchané v reálném světě.

Nenávistné slovní projevy definujeme jako přímý útok na lidi na základě tzv. chráněných rysů, tedy rasy, etnika, národnosti, náboženského přesvědčení, sexuální orientace, pohlaví, genderové identity nebo vážného tělesného postižení či choroby. Dále poskytujeme určité formy ochrany pro imigranty. Útok definujeme jako agresivní nebo ponižující slovní projev, označování někoho za podřadnou osobu nebo výzvy k vyloučení nebo segregaci. Útoky dělíme do tří úrovní podle závažnosti, viz dole.

Někdy lidé sdílí obsah s nenávistnými slovními projevy nějaké osoby s tím cílem, aby na situaci poukázali nebo na ni upozornili ostatní. Stejně tak někdy lidé můžou slova a výrazy, které by jinak porušovaly naše zásady, směrovat na sebe nebo je použít povoleným způsobem. Pokud se jedná právě o takový případ, obsah povolujeme. Od uživatelů však očekáváme, že jasně vyjádří záměr, který nám pomůže lépe porozumět tomu, proč daný obsah sdílí. Pokud záměr nebude jasný, můžeme obsah odebrat.

Povolujeme humor a společenský komentář související s těmito tématy. Kromě toho věříme, že když lidé používají svoji skutečnou identitu, chovají se při sdílení tohoto typu komentářů zodpovědněji.

Celé zásady si můžete přečíst v CZ přímo na webové stránce Facebooku.

Zdroj: cnbc.com