Nový společný průzkum Recode a SurveyMonkey má za cíl ukázat, jaké technologické firmy mají podle Američanů největší vliv na společnost. Na prvním místě se umístil Amazon, který získal 20 procent respondentů.



Na druhém je Google s 15 procenty. Na třetím místě se umístil Apple s 11 procenty hlasů. Facebook zůstal na 4. místě s 10 procenty hlasů – což je jen o jedno procento méně než Apple – navzdory svým momentálním problémům s úniky dat Cambridge Analytica. 20 procent respondentů nevybralo žádný z výše uvedených. Lidé si mohli vybrat mezi řadou dalších technologických společností.

Co se týče generálních ředitelů, Jeff Bezos z Amazon byl považován za hlavního tech generálního ředitele, který měl největší vliv na každodenní život lidí, přičemž 22 procent lidí ho vybralo. Sundar Pichai z Google obdržel 18 procent hlasů, zatímco Mark Zuckerberg z Facebooku obdržel 17 procent. Tim Cook se mezi první tři neumístil. Jak připomíná Recode, výsledky tohoto průzkumu nejsou překvapivé, s výjimkou výsledků Facebooku. Amazon je neustále jedním z nejoblíbenějších technologických společností ve veřejném sektoru a tento průzkum je toho dalším příkladem.

Zdroj: 9to5mac.com