Zdá se, že společnost Amazon získala výhodu nad firmou Apple ve spolupráci se staviteli inteligentních domů. Zpráva tvrdí, že rostoucí počet stavitelů domů souhlasil s partnerstvím s firmou Amazon.



Takže staví domy s předinstalovanými doplňky s funkcí Alexa, a nikoli s produkty HomeKit od společnosti Apple. V loňském roce například Amazon údajně spolupracoval s Lennarem, jedním z největších stavitelů domů ve Spojených státech. Společnost Lennar měla poprvé partnerství s firmou Apple v roce 2016, nyní ale upřednostňuje Amazon.
Každý nový domov přichází s reproduktory Echo Dot a displeji Echo Show pro spojení s Alexa, stejně jako sada připojených zvonků, zámků, vypínačů světla a termostatu. Několik dalších stavitelů, například Arizona, také uvedlo, že uvažovali nad Apple, rozhodli se ale pro Amazon.

Někteří stavitelé věří, že existuje nevýhoda v tom, že Amazonu umožní vložit síť přístrojů na bázi Alexa, které mohou shromažďovat data domácností. „Amazon o vás ví, když si něco koupíte online,“ řekl Jeff Wilson, zakladatel a předseda společnosti Kasita. „Opravdu chcete, aby měli všechny informace z vaší domácnosti?“ Zatímco se odhaduje, že nové domovy představují jen asi 10 procent prodeje obytných ploch ve Spojených státech, Apple se domnívá, že nejlepší způsob, jak představit majitelům domů HomeKit, je právě tehdy, když se vytváří nový dům.

Zdroj: macrumors.com