Během uplynulého týdne několik dodavatelů uvádělo zpomalení poptávky po součástech pro iPhone X zakoupených společností Apple. Nyní se společnost Samsung připojuje k tomuto tvrzení a uvádí, že je zpomalena poptávka po OLED panelech používaných v zařízeních iPhone X.



Společnost Samsung ve své zprávě o příjmech uvedla, že podnikání v oblasti displejů je ovlivněno pomalou poptávkou po OLED displejích. Společnost dále uvedla, že zvýšení zisku v jiných oblastech, než je oblast paměti, bude výzvou, jelikož je všude kolem zvýšená konkurence. Výrobce elektroniky v Jižní Koreji uvedl dnes ve zprávě, že zisky pro jeho obchodní činnost byly ovlivněny pomalou poptávkou po flexibilních panelech OLED. Tržby této oblasti vzrostly v posledním čtvrtletí o 3,4 procenta oproti 20 procentům pro Samsung jako celek.

Několik zpráv tvrdí, že poptávka po iPhone X byla nižší, než Apple očekával. Samostatná zpráva naznačuje, že Apple bude nucen spolupracovat se Samsungem jako s jediným dodavatelem OLED displejů pro letošní iPhony. Zprávy původně naznačily, že dodavatelem by se mohla stát společnost LG, ta však údajně čelí výrobním problémům, takže se Apple rozhodl, že by LG měla být druhým dodavatelem. Spoléhání se pouze na Samsung by zabránilo tomu, aby Apple mohl získat levnější OLED displeje. Apple oznámí své výdělky 1. května, což by mělo nabídnout bližší pohled na to, jak se čísla srovnají s předchozími čtvrtletími.

Zdroj: 9to5mac.com