Začátkem týdne Apple potvrdil, že příští rok vydá zcela nový Mac Pro, aby tak ujistil své zákazníky, kteří současnou generaci používají. Toto zařízení ale není jediným, které čeká již dlouhou dobu na aktualizaci.



V roce 2013 společnost vydala AirPort Extreme. Jde o velmi populární Wi-Fi router, který se ale již nějakou dobu nedočkal nové verze. To samé platí i o AirPort Express.

Mac mini je dalším zařízením společnosti, které na sebe poslední dobu neupozorňuje. Přesto jde o velmi oblíbenou levnou variantu iMacu schovanou v drobném těle. Společnost zařízení vydala v roce 2014.

Velkým otazníkem zůstává i MacBook Air. Ten se sice menší aktualizace v minulém roce dočkal, šlo ale pouze o drobnosti. Jako takový ho Apple začal prodávat v roce 2015.

Na seznamu zůstává i iPod touch. Ten rovněž jako MacBook Air světlo světa spatřil v roce 2015. Přesto ho společnost od té doby neaktualizovala. Jeho levnější sourozence stáhla z prodeje.

Nově představený iPad rozhodně větším lákadlem než iPad mini 4. Důvodem je už jen fakt, že právě tento drobek Apple začal prodávat v září 2015. Opět jde tedy o starší zařízení, u kterého není jisté, zda se dočká nové verze.

Zdroj: macrumors.com