Již v únoru se roztrhl pytel se spekulacemi ohledně streamovací služby Spotify. Úniky v té době naznačovaly, že Spotify vyvíjí svůj vlastní kousek hardwaru. V té době se spekulovalo zejména o vlastním chytrém reproduktoru s hlasovým ovládáním. Společnost nyní potvrdila, že 24. dubna v New Yorku představí svůj vlastní hardware. Bude se tak jednat o úplně první hardwarové příslušenství od tohoto giganta v hudebním průmyslu.



Společnost Spotify zatím neoznámila, na jaký kousek hardwaru se máme těšit, nicméně podle nejnovějších spekulací by se mohlo jednat o chytrý reproduktor do auta. V průběhu minulého měsíce se začali ozývat někteří uživatelé Spotify s tím, že jim služba nabízí možnost předobjednávky zatím nevydaného produktu. V USA se potom ceny pohybovaly někde mezi 13 – 15 dolary. Zajímavostí pak je, že by měl chytrý reproduktor disponovat hlasovou asistentkou. A koho že Spotify využije? S největší pravděpodobností by se mělo jednat o Alexu od Amazonu. O designu toho zatím moc nevíme, nicméně by tajemné zařízení mělo disponovat monochromatickým displejem a LED kontrolkou.

Opravdové zařízení bude ale odhaleno skutečně až 24. dubna a tak s jistotou nemůžeme potvrdit, že se bude jednat skutečně o chytrý reproduktor do auta. Samo o sobě by to ale dávalo smysl. Zatímco všichni ostatní výrobci se soustředí na vývoj domácích chytrých reproduktorů, chytrý reproduktor do auta by mohl být zajímavým zpestřením.

Zdroj: investorplace.com