Spotify dnes uspořádal akci v New Yorku a představil novou verzi, která představuje několik nových funkcí pro ty uživatele, kteří využívají bezplatnou verzi. Ta umožňuje uživatelům vybrat si hudbu, kterou chtějí poslouchat na požádání, ale pouze v případě, že se skladby objeví v jednom z 15 playlistů.



Předtím byli uživatelé v bezplatné verzi omezeni na náhodné přehrávání skladby. Podle TechCrunch je to asi 750 stop (cca 40 hodin hudby). Navíc uživatelé v bezplatné verzi dostanou doporučení založená na vlastních playlistech, přičemž strojové učení zohlední skladby v playlistu a dokonce i jméno seznamu skladeb. Spotify to nazývá asistovaným seznamem skladeb. Reportér CNET Joan E. Solsman také uvedl, že uživatelé budou mít přístup k podcastům a vertikálním videím. Existuje také nový režim pro menší spotřebu dat, jehož cílem je snížit spotřebu dat až o 75 procent.

Bezplatná verze bude stále obsahovat reklamy mezi písněmi. S novým systémem pro ukládání dat, který předem skenuje hudbu přes 3G, mohou uživatelé skutečně poslouchat mnohem více hudby přes data. Spolu s využitím technologie 3G také optimalizuje samotné streamování a aplikaci (včetně snímků a dalších prvků uživatelského rozhraní) pro ukládání dat a napájení. Jak společnost Spotify rozšiřuje svou bezplatnou službu, Apple Music stále nabízí novým uživatelům možnost vyzkoušet si aplikaci po dobu tří měsíců zdarma. Poté uživatelé musí zaplatit předplatné nebo zrušit předplatné.

Zdroj: macrumors.com