Některé aplikace pro iPhone a iPad jsou k dispozici pouze v cizích App Store. Díky vylepšení v systému iOS 11.3 již uživatelé mohou aplikaci aktualizovat bez nutnosti přepínání Apple ID.



Jak je poznamenáno v německém blogu Macerkopf.de, aplikace získaná z jiné oblasti obchodu App Store, než je výchozí země, může být nyní aktualizována bez přepínání Apple ID. Když žijete mimo Spojené státy, existuje spousta aplikací, které můžete získat pouze z amerického obchodu. To je důvod, proč mám dva účty App Store. Můj hlavní účet je pro americkou verzi App Store.

Vytvořila jsem ho, protože americký obchod představuje zdaleka největší výběr aplikací a her. Druhá z nich je pro místní českou verzi App Store, kde mám své bankovní aplikace a další, včetně aplikací pro místní dopravní služby. Před iOS 11.3 by App Store požádal, abych se přihlásila pomocí Apple ID, které jsem použila k získání aplikací ze zahraničních App Store, než jsem mohla stáhnout jejich aktualizace. S iOS 11.3 a novějším již nemusím přepínat do oblasti, ze které jsem aplikaci původně stáhla.

Nyní můžete jednoduše stisknout tlačítko Aktualizovat a všechny vaše aplikace se aktualizují bez ohledu na zemi, ze které byly staženy, takže je mnohem jednodušší aktualizovat všechny aplikace najednou. Zatímco stále můžete být vyzváni k zadaní hesla pro váš zahraniční účet App Store, je to mnohem jednodušší, než když se musíte odhlásit a přihlásit správným Apple ID.

Zdroj: idownloadblog.com