Vodafone Group usiluje o nákup Liberty Global, pod které patří i například UPC v ČR. Pevné připojení a internetová televize by tedy patřila pod mobilního operátora Vodafone. Jedná se přitom o globální obchod zaměřený na Evropu. To se ovšem neobjede bez regulačních problémů v některých zemích, kde by mohlo dojít k výrazné konkurenční výhodě, jako například u Deutsche Telekom, ten je vlastněn z určité částí přímo vládou.



Můžeme se dočkat i různých omezení právě v Německu, kde vláda může nařídit, že Vodafone Group nebude moci v Německu koupit Liberty Group. Celý obchod má hodnotu 16,5 miliardy eur, tedy 420,83 miliard korun. Přitom při nákupu operátora Telenor společnostní PPF Group (Petra Kellnera) má být zaplaceno 71 miliard korun za mobilní operátory v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku (střední a výhodní Evropě).

Vodafone tímto nákupem může nabídnout kromě pevného internetu a itTV.com od UPC, i nové doplnění služeb. Vodafone by tímto získal i nejrychlejší pevný internet, kromě toho magické propojení UPC a Vodafonu může spolu navázat na stávající zákazníky ať už od UPC nebo Vodafonu, kde mohou být nabídnuty nové služby od druhé firmy vlastněné stejnou skupinou.