Aplikacím pro Mac nebývá věnováno tolik pozornosti, jako aplikacím pro iOS, proto jsem se rozhodli, že našim čtenářům ukážeme několik aplikací, které stojí za to znát a případně s nimi obohatit Mac.



 

Stamp

Appka Stamp vám umožní snadno přejít z jedné stremovacíá služby na druhou, díky ní totiž nebudetemít problém s přenášením hudebních playlistů. Dejme tomu že jste uživatelem Apple Music, ale náhle se rozhodnete začít využívat Spotify. Abyste o své hudební playlisty vytvořené na Apple Music nepřišli, zapnete aplikaci Stamp a pomocí ní si převedete playlisty na nový Spotify účet. Takhle snadné to může být. Aplikace Stamp je v omezené míře zadarmo, ale jak už to tak bývá, za plnou verzi s neomezeným přesouváním playlistů musíte zaplatit 9,99$.

iMazing

Aleternativa k iTunes? Tak to jsem ještě neviděl. Přesně to ale je aplikace iMazing. Díky ní můžete přesouvat soubory do iOS zařízení, kopírovat fotografie, tvořit zálohy kontaktů a mnopho dalšího. Kdo říká, že k iPhonu se dá přistupovat jen pomocí iTunes? Zkuste výhody iMazing a třeba u ní i vy zůstanete.

Power Menu

Power Menu je rozšíření pro Finder. Proč by nemohl být jednoduchý výchozí souborový správce pro Mac ještě lepší? Aplikace Power menu přidá některé další funkce, díky kterým budete při práci efektivnější. Třeba zkratky pro kopírování nebo přesouvání souborů, odesílání pomocí emailu, tisk a otevírání konkrétních aplikací budou zajisté vaším velmi oblíbeným pomocníkem a častou používanou akční zkratkou.

Thought Train

Aplikace, která odpočívám ve vašem Macovském menu, dokud ji nevyvoláte, abyaste si poznamenali jednoduchou myšlenku či nápad, který se vám zrovna zrodil v hlavě. Aplikace Thought Train je připravena na to, nahradit aplikaci Lístečků. Pokud tedy, podobně jako já, nejste zastáncem aplikace lístečků a nemáte rádi nepořádek na ploše, zkuste tuto aplikaci, která nechá vše hezky uklizené v Liště ve scrollovacím seznamu a otevře sen jen, když ji budete potřebovat. Jaká je cena aplikace – je zdarma. Její cena je nastavená stylem pay-what-you-want, takže platit můžete nebo také nemusíte.

Friendly for Netflix

Friendly for Netflix je aplikace, která přinese alternativu pro sledování Netflixu přes prohlížeč. Nejedná se o žádnou šidící aplikaci, podobně jako netflix, který otevřete přes prohlížeč se vám v apikac Friendly for Netflix spustí seriál, film nebo televizní show. Rozdíl je ale v tom, že díky této aplikaci nemusíte otevíratwebový prohlížeč a vše zvládnete přes tuto přehledně a dobře fungující aplikaci. Navíc je zde k dispozici hodnocení pořadů ze serveru Rotten Tomatoes, takže budete vědět, na jaký film se jdete zrovna podívat, jestli to bude Hollywoodský trhák nebo nízkorozpočtový komorní film.

zdroj: macrumors.com