Apple čelí soudnímu řízení týkající se marketingu produktu Apple Watch. Zatímco společnost uvádí na trh zařízení jako odolné proti poškrábání, muž z Ontaria s tím nesouhlasí, když tvrdí, že zařízení je skutečně velmi náchylné na škrábance.



21letý Dean Lubaki nejprve koupil svůj Apple Watch v září. „Skutečnost, že zadní část Apple Watch přitahuje smyčku a vytváří oděrky bez vědomí spotřebitele, je chybou návrhu. Stejné oděrky se mohou projevit na displeji, když je řemínek odstraněn, při výměně. Lubaki uvádí, že se pokoušel požádat o výměnu v místním Apple Store, ale byl odmítnut i přes koupi AppleCare.

Pokud jde o odškodné, Lubaki žádá náhradu škodu za duševní stres a výdaje, které má kvůli tomuto případu. Dále, pokud jde o náhradu škody, říká: „Apple by neměl lhát zákazníkům na internetových stránkách tím, že falešně tvrdí, že výrobek není náchylný k škrábancům.“ Poté, co podal žalobu, Lubaki kontaktoval Apple, který mu nabídl, že mu zdarma poskytne příslušenství. Tuto nabídku ale odmítl.

Zdroj: 9to5mac.com