Japonský podnikatel Toshiyasu Abe podal žalobu na Apple, a to na okresním soudu v Oregonu, kvůli patentům 3D Touch a klíčovým pohybům na vybraných modelech iPadů a iPhonů. Jde o patent Dotčený patent č. 6 520 699 , udělený Úřadem Spojených států pro patenty a ochranné známky v únoru roku 2003.



Stejně jako u většiny patentů je popis a nároky velmi dlouhý a vyčerpávající, ale od vysoké úrovně se v jednom bodě jedná o „zařízení uživatelského rozhraní“ obsahující „množství tlačítek zobrazených na dotykové obrazovce“ a „každé tlačítko je spojeno s množstvím znaků nebo funkcí.“

Dotyková obrazovka se ozve podobným způsobem, jakým jsou na klávesnici iPhone spravovány znaky s diakritikou. Když uživatel klepne na klávesu E, objeví se například nabídka s diakritikou, jako È, É, Ê a Ë. Uživatel potom posouvá prstem po požadovaném znaku a uvolní jej, aby jej zadal do textového pole.

Abe se domnívá, že porušení společnosti Apple se rozšiřuje na klávesovou zkratku Flick , která je uvedena v iOS 11 pro vybrané iPad modely. Když je tato funkce povolena, umožňuje uživateli iPad jednoduše klepnout a přejet prstem dolů na tlačítko pro zadání čísla nebo symbolu. Pokud uživatel klepne dolů na tlačítko D, například je vložen symbol $.

Stížnost tvrdí, že 3D Touch také porušuje jeho patent, vzhledem k jeho multifunkčním atributům citlivým na tlak.

Zdroj: macrumors.com