Televizní set-top box Apple TV je jedno z méně populárnějších zařízení jablečné společnosti. Přesto v mnoha domácnostech najde svoje využití a věříme, že i mnozí naši čtenáři Apple TV používají. Napadlo vás však někdy, jak svoji chytrou jablečnou krabičku k televizi restartovat?



Apple TV není zařízení, které byste restartovali na denní bázi. Pokud jej nepoužíváte, automaticky přejde do spánku a ve chvíli kdy jej používat potřebujete se rychle a jednoduše probudí. Co když ale systém tvOS zamrzne, nebo bude prostě z nějakého důvodu nutné Apple TV restartovat? To vám ukážeme v tomto návodu. Jednou z možností, jak zařízení restartovat je přímo v nastavení televize. Nejdříve jděte do Nastavení –> Systém –> Restart. Pokud Vaše Apple TV nereaguje, budete muset zvolit tvrdší cestu. Pokud máte na svém iPhonu nainstalovanou aplikace Remote pro ovládání Apple TV, můžete podržet tlačítko menu a tlačítko s logem obrázkem televize zároveň. Během chvíle dojde k tvrdému restartu.

Je tu samozřejmě i třetí možnost, která je kupodivu také uznávána ze strany Applu. A tou je zařízení natvrdo vypojit ze zásuvky. Po zapojení Apple TV opět automaticky během chvíle nabootuje a budete ji moci používat jako dříve.

Pomohl vám tento návod? Na Apple Novinkách naleznete i hromadu dalších užitečných návodů. A mnohé další pro vás budeme i v budoucnu připravovat.