V poslední době se uvádí, že Apple v září představí tři nové modely iPhone, včetně druhé generace iPhone X, větší verze nazvanou iPhone X Plus a levnější verze iPhone. Vzhledem k tomu, že iPhone X Plus bude mít OLED displej, jako iPhone X, bylo by rozumné předpokládat, že většina bude mít stejný displej.



Podle The Wall Street Journal by tomu ale tak být nemuselo. Ve zprávě jsou uvedeny zdroje, kteří tvrdí, že modely LCD budou tvořit většinu připravovaných iPhonů, která by měla být vydána na podzim. Společnost Apple nyní plánuje vydat více modelů s LCD displejem, protože očekává silnou poptávku zákazníků na dostupnější model typu iPhone X. Wall Street Journal uvádí, že plány společnosti Apple jsou „známkou citlivosti spotřebitelů na cenu telefonů, přičemž se citují analytici, kteří věří, že poptávka je slabší než jejich počáteční předpovědi pro iPhone X především kvůli ceně.

Zpráva dodává, že Apple pravděpodobně ponechá alespoň jeden iPhone za nižší cenu s LCD displejem i v řadě 2019, spíše než přejít úplně na OLED displeje, aby zajistil zákazníkům cenově dostupnou možnost. Analytik společnosti TF International Securities, Ming-Chi Kuo, očekává, že nová generace iPhone X by měla stát 800 až 900 dolarů, tzv. Phone X Plus bude stát 900 až 1000 dolarů a iPhone s displejem 6,1 palce 600 až 700 dolarů. Možnost objednávek pro všechny by měla začít v září.

Zdroj: macrumors.com