Kalifornský gigant představil na WWDC watchOS 5. Tim Cook připomenul, že jsou Apple Watch, co se týče spokojenosti u zákazníků číslo 1. Také dodal, jak jablečné hodinky zachraňují lidské životy.



Apple vytvořil pomocí dat z hodinek největší zdravotní knihovnu, která může posloužit pro lékařský výzkum.

S novým operačním systémem pro hodinky bude možné vyzývat přátele pro týdenní výzvy, pokud výzvu splníte, dostanete ocenění. Přibývají také nové typy tréninků jako je jóga nebo chození. Pro běh přibyla kadence kroků. Aplikace cvičení nyní také pozná, když začnete cvičit a automaticky se zapne. Až cvičení ukončíte, vypne se.

watchOS 5 obsahuje nově tzv. Walkie-Talkie, zábavnou formu, jak komunikovat s přáteli, kteří používají také Apple Watch. Bude možné posílat krátké hlasové zprávy přátelům a rodinným příslušníkům.

Přichází také Podcasty pro Apple Watch. Vše má Apple samozřejmě propracované. V kombinaci s bezdrátovými sluchátky to bude dokonalé.

Už nebude nutné používat frázi ,,Hey Siri“. Nově stačí zvednout ruku a začít mluvit. Virtuální asistentka bude také schopná pomocí webkitu zobrazit některé webové stránky, což dosud na Apple Watch chybělo.

Do Apple Wallet bude nyní možné přidat studentské karty, které zobrazíte také v Apple Watch a to vám umožní vstup například do univerzitní knihovny. Věříme, že tato funkce přijde do našich končin brzo.

Craif Federighi připomíná, že je nyní tzv. Pride month a představuje nové řemínky a ciferník pro Apple Watch. Sladění ciferníku a řemínku vypadá doslova skvěle.

 

 

Zdroj: theverge.com