Během WWDC 2018 Tim Cook ukázal publiku růst App Store před desetiletým výročím, které se uskuteční v červenci. V této době se App Store stala největším trhem aplikací na světě a stala se významným zdrojem příjmů pro vývojáře po celém světě.



„V těchto deseti letech App Store zásadně změnilo způsob, jakým všichni žijeme“, řekl Cook. Společnost také oznámila, že App Store v současné době má více než 500 milionů návštěvníků každý týden a je blíže k dosáhnutí nadcházejícího milníku příjmů ve výši 100 miliard dolarů. „To je mimo jiné pozoruhodné, App Store je zřejmě nejlepším místem, abyste byli odměněni za Vaši tvrdou práci a tvořivost,“ dodal Cook.

Cook pak pokračoval v diskusi o svém úsilí učit lidi, jak programovat pomocí Swift. Zvýrazněním Swift Playgrounds, nástrojem Apple pro programovací jazyk, Cook nazval Swift nejrychleji rostoucí programovací jazyk s více než 350 tisíci aplikací vytvořených pomocí tohoto jazyka. „Jsme přesvědčeni, že programování je základní dovednost, která by měla být vyučována v každé škole na světě. Tato myšlenka byla tak úspěšná, že je nyní k dispozici desítkám milionů studentů po celém světě, a to změní svět.“

Zdroj: appleinsider.com