novém rozhovoru Senior viceprezident společnosti Apple pro softwarové inženýrství Craig Federighi mluvil o dlouhodobém plánu Applu, kde přinášejí provázání iOS aplikací do systému macOS na počítače Mac. 



Ovšem spojení iOS a macOS se konat nebude, takže se nedočkáme stejného systému na všech zařízeních, jako se snažil například Microsoft. Apple jde však jinou cestou a to uvolnení UIKitu pro iOS, který dovolí vývojářům přizpůsobit aplikaci i pro macOS. Podobně jako je tomu u vzhledu na větší rozlišení iPadu. Apple to nyní testuje na vlastních aplikacích Domácnost, News, Akcie, Voice Memos a další v macOS Mojave.

Jsme opravdu přesvědčeni, že ergonomie používání Macu spočívá v tom, že vaše ruce jsou položeny na plochu a že zdvihnutí ruky na obrazovku je velmi únavné, co dělat,“ řekl. 

Federighi dodal, že si nemyslí, že notebooky s dotykovým displejem, které tam dnes nazývaly jako „experimenty„, byly přesvědčivé. „Nemyslím si, že jsme se podívali na některého z ostatních kluků a řekli jsme, jak rychle se tam dostaneme?

Co se týče možných her, aby se tento krok uskutečnil, Federighi zmínil Epic’s Fortnite jako pravděpodobného kandidáta na portování a také uvedl, že webové stránky jako IMDB, Yelp a DirecTV mohou získat nativní aplikace Mac. Zatímco tyto webové stránky mohou nyní obsahovat aplikace macOS, současná sada nástrojů pro vývojáře je „jen více práce„, zdůraznil Wired a nová aktualizace UIKit společnosti Apple v systému macOS Mojave by měla tento proces trochu jednodušší. 

V současné době není jasné, kdy budou nové nástroje připraveny pro vývojáře třetích stran, ale zdá se, že to bude nějakou dobu trvat, jak Federighi navrhla, abychom se dozvěděli více o projektu v WWDC 2019.

Zdroj: macrumors.com