I když si v redakci nedokážeme ani představit, kam by se mohla dostat cena za iPhonu X Plus, tak se letos v září máme skutečně dočkat 3 nových iPhonů a to s 6,5″ OLED displejem, 5,8″ displejem a 6,1″ TFT-LCD displejem. Přesné názvy iPhonů samozřejmě zatím nemůžeme říct s úplnou jistotou, ale u komponentů, které mají obsahovat jsme si už jistější.



Všechny tři modely mají mít TrueDepth technologii, takže budou mít Face ID a vynechané domácí tlačítko. Displej bude rovněž přes celou přední stranu telefonu.

Existuje i možnost s cíleným vyhnutím se zpožděné výroby, ke kterým došlo u iPhonu X. Dodavatelé byli informováni společností Apple o přípravě na dva modely s OLED displeji se zahájením výrobního procesu v roce 2018.

6,5″ rozměr OLED displejů tvoří skoro polovinu z celkových objednávek obrazovek. To je jasný signál, jak na tom byl iPhone X s prodejem. Apple se toho rozhodně nebojí objednávku vidí na 45 milionů těchto displejů pro iPhone X Plus.

5,8″ rozměr OLED displeje zase nově tvoří 25 milionů kusů obrazovek pro nástupce iPhonu X, tedy iPhone X 2.

6,1″ rozměr TFT-LCD displeje mají tvořit objednávku o 30 milionech kusů. Apple se však setkal s problémem sekání displejů jako můžeme znát výřez u iPhonu X s OLED displejem. TFT-LCD displeje má dodávat společnost LG.

Foxconn bude v tomto roce i nadále hlavním výrobcem iPhonů, který se bude zabývat všemi 5,8″ OLED jednotkami a 80 až 90% 6,5″OLED verze a 30% objednávek TFT-LCD. Pegatron je označen jako 60 procentní výrobce varinaty iPhonu TFT-LCD a mezi 10 až 15 procent získá 6,5″ model s OLED displejem, zatímco Wistron tvoří zbytek. 

Shrnutí displejů:

  • iPhone X Plus – 6,6″ OLED displej, vyšší cena než je aktuálně u iPhonu X
  • iPhone X 2 – 5,8″ OLED displej, cena jako aktuální iPhone X
  • iPhone X mini (SE) – 6,1 TFT-LCD displej, levnější cena odpovídající jakou má nyní iPhone 8 Plus

Zdroj: appleinsider.com