Apple údajně usiluje o práva na animovaný celovečerní film, který lze vidět v divadlech. Společnost vyjednává s irským studiem nominovaným na Oscara, Cartoon Saloon, známým pro filmy jako „The Secret of Kells“, „Song of the Sea“ a nedávno „The Breadwinner“, tvrdí Bloomberg.



Zatímco Apple říká, že se blíží k distribuční smlouvě pro USA a některé další země, na dotyčném filmu se ještě stále pracuje. Údaje o ději jsou neznámé, stejně jako to, jak Apple hodlá zvládnout distribuci. Jeden zdroj však naznačil, že digitální vysílání by teoreticky mohlo být spojeno s divadelním – což by umožnilo filmům získat kvalifikaci na Oscara.

Apple se připravuje na uvedení vysokorychlostního televizního přijímače někdy v roce 2019, možná až v březnu. Zprávy naznačují, že filmy a show mohou být k dispozici všem, kteří mají zařízení Apple, zejména prostřednictvím aplikace „TV“ v iPhone, iPad a Apple TV. Dosavadní show jako „Carpool Karaoke“ se soustředily na předplatitele Apple Music, ačkoli první je nyní k dispozici i mimo tuto aplikaci.

Zdroj: appleinsider.com