Nové pokyny pro vývojáře, které byly vydány během WWDC, stanovily nová pravidla pro aplikace na těžbu kryptoměn prostřednictvím iOS (App Store) a Macu (Mac App Store). Kromě aplikací pro samotnou těžbu ukládá Apple pro vývojáře i jiná pravidla a ta se týkají burz a pěněženek na kryptoměny.



Nově mohou aplikace schvalovat transakce kryptoměn a to pouze v případech, kdy je transakce schválena burzou nebo jiným zařízením v cloudu. Všechna tato pravidla splňuje už nyní např. aplikace od Coinbase.

Samotnou aplikaci Coinbase Apple zrušil v roce 2013 a 2014 a to z důvodu už tehdy porušících pravidla App Storu. V roce 2017 se tato aplikace stala nejstahovanější aplikací v App Storu a to ve velké vlně vysoké ceny bitcoinu (prosinec 2017).

Před pár měsíci bylo zjištěno, že aplikace s názvem Calendar 2 používala počítače uživatelů k těžbě kryptoměny Monero výměnou, za dostupnost k prémiovým funkcím v aplikaci. Aplikace brala na pozadí spuštěné aplikace významně výkon procesoru. Calendar 2 byl o několik dní po zjištění stažen a změněn.

Začít obchodovat můžete třeba jen za 500,- Kč a to snadno prostřednictvím platební brány přes kartu Visa a MasterCard. Není tedy pravdou, že si musíte koupit např. jeden celý Bitcoin. Navíc pokud se registruje přes tento odkaz, tak získáte zdarma 10$ v kryptměně Bitcoin k Vašemu prvnímu nákupu.